Skip to main content

Sportsgulv

Titan Sport leverer og monterer komplette sportsgulvsystemer for alle formål, fra små gymsaler for de minste, til store flerbrukshaller som byr på allsidig bruk for utøvere i alle aldre. Vi har lang erfaring i bransjen og vi er klare til å skreddersy den mest optimale løsningen for din idrettshall.

Sportsgulv for alle formål.

Sportsgulv er idrettshallens viktigste element for å oppnå effektiv og komfortabel sportslig aktivitet. Et godt sportsgulv skal ha egenskaper som forebygger akutte skader og uheldige belastninger, samtidig som det er slitesterkt og tåler varierte påkjenninger over lang tid. I Norge stilles det strenge krav til sportsgulvets egenskaper og krav til idrettsgulv reguleres iht. europeisk norm, NS-EN 14904. Normen stiller idrettsfunksjonelle krav til friksjon, støtdemning, deformasjon og ball-refleksjon. I en idrettshall der det skal søkes om tippemiddelfinansiering skal bl.a. disse krav ivaretas, og fremlegges i en testrapport. Titan Sport leverer og monterer sportsgulv som tilfredsstiller krav som er satt av Kultur- og likestillingsdepartementet for tippemiddelfinansiering.

Vi leverer sportsgulv med både flatelastisk, punktelastisk og kombielastisk sviktprinsipp.

Hvordan velge riktig sportsgulv?

Vi skiller mellom 3 prinsipper for sportsgulv:

 • Flatelastisk
 • Kombielastisk
 • Punktelastisk

Vi hjelper deg med å skreddersy riktig sportsgulv til riktig type bruk

TA KONTAKT

Punktelastisk gulv

Et punktelastisk sportsgulv består ofte av en syntetisk toppstruktur på en gummimatte. En belastning (et støt) på gulvet forårsaker deformasjon på gulvet i selve støtpunktet og i området umiddelbart inntil (maksimum 100 mm fra senter av støtpunktet). Punktelatsisk sportsgulv er godt egnet for de fleste idretter, og fortrinnsvis for de aller yngste.

Bruksområde: Friidrett, turn, styrkerom, aktivitetsrom og gymsal.

Flateelastisk gulv

Et flatelastisk sportsgulv består ofte av sportsparkett som er montert på et dempningssjikt. En belastning (et støt) på gulvet forårsaker deformasjon på gulvet i selve støtpunktet og i et forholdsvis stort/bredt området utenfor støtpunktet (mer enn 500 mm).

Bruksområde: Rom for dans og spesialhaller for basket

Kombielastisk gulv

Kombinerer egenskapene til flat­elastisk og punktelastisk sviktprinsipp, hvor en belastning (støt) på gulvet forårsaker deformasjon delvis i det punktelastiske toppsjiktet, og delvis i den flatelastiske underkonstruksjon. I flerbrukshaller og arenahaller er kombielastisk sviktprinsipp det mest foretrukne sportsgulv. Den geniale kombinasjonen av sviktprinsipp dekker i stor grad alle utøveres behov, uavhengig av om man trener 2 timer i uken, eller 20 timer i uken.

Bruksområde: Idrettshaller, flerbrukshaller og arenahaller

Våre produkter

Titan PE Sport PU 5+2 mm

Titan PE Sport PU 5+2 er punktelastisk sportsgulv som egner seg fint i styrkerom og lagerrom tilknyttet idrettshallen.

Oppbygging:

 • 5 mm shock pad gummimatte som hellimes til underlaget
 • 2mm polyurethane (PU) med topplakk.

Byggehøyde fra 7 mm. Punktelastisk topp EPI PU. Total støtdemping for denne konstruksjonen vil holde ca. 27 %. Betongkrav kl A: +- 2mm på 2m rettholt.

MER INFO

Titan PW Elite Sport PU 5+2 mm

Titan PW Elite Sport PU 5+2 er kombielastisk sportsgulv som tilfredsstiller KUD`s krav til tippemiddel finansiering. Dette komplette systemet testet ihht. EN 14904.

Oppbygging:

 • 0.2 mm fuktsperre med 50cm overlapp.
 • 15 mm dempingsmateriale i skum.
 • 15 mm kryssfiner moduler som limes og legges i forbandt.
 • 5 mm shock pad gummimatte som hellimes til underlaget
 • 2 mm polyurethane (PU) med topcoat

Byggehøyde fra 37mm. Kravet for et fullverdig kombielastisk gulv er 55% i støtdemping. Total støtdemping for denne konstruksjonen vil holde ca. 57%. Betongkrav kl A: +- 2mm på 2m rettholt.

MER INFO

Titan PE Sport PU 7+2 mm

Titan PE Sport PU 7+2 er punktelastisk sportsgulv som egner seg fint i styrkerom og lagerrom tilknyttet idrettshallen

Oppbygging:

 • 7 mm shock pad gummimatte som hellimes til underlaget
 • 2mm polyurethane (PU) med topplakk.

Byggehøyde fra 9 mm. Total støtdemping for denne konstruksjonen vil holde ca. 30 %. Betongkrav kl A: +- 2mm på 2m rettholt.

MER INFO

Titan PW Elite Sport PU (7+2 mm)

Titan PW Elite Sport PU 7+2 er kombielastisk sportsgulv som tilfredsstiller KUD`s krav til tippemiddel finansiering. Dette komplette systemet testet ihht. EN 14904.

Oppbygging:

 • 0.2 mm fuktsperre med 50cm overlapp.
 • 15 mm dempingsmateriale i skum.
 • 15 mm kryssfiner moduler som limes og legges i forbandt.
 • 7 mm shock pad gummimatte som hellimes til underlaget
 • 2 mm polyurethane (PU) med topplakk.

Byggehøyde fra 39 mm I. Kravet for et fullverdig kombielastisk gulv er 55% i støtdemping. Total støtdemping for denne konstruksjonen vil holde ca. 59 %. Betongkrav kl A: +- 2mm på 2m rettholt.

MER INFO

Titan PE Sport PU 12+3 mm

Titan PE Sport PU 12+3 er punktelastisk sportsgulv som tilfredsstiller KUD`s krav til tippemiddel finansiering. Dette komplette systemet testet ihht. EN 14904.

Oppbygging:

 • 12 mm shock pad gummimatte som hellimes til betong undergulv
 • 3 mm polyurethane (PU) med topp coating

Byggehøyde fra 15 mm. Kravet for et fullverdig punktelastisk gulv er 33 – 45 % i støtdemping. Total støtdemping for denne konstruksjonen vil holde ca. 41 %. Betongkrav kl A: +- 2mm på 2m rettholt.

MER INFO

Vi hjelper deg med å skreddersy riktig sportsgulv til riktig type bruk

TA KONTAKT

Rehabilitering

Det er ofte ikke så mye som skal til før et gammelt og slitt sportsgulv raskt og enkelt blir nytt. Ta kontakt, så bistår vi med å finne en kostnadseffektiv og optimal løsning i din idrettshall.

Ta kontakt for befaring og pristilbud

TA KONTAKT

Reparasjon av sportsgulv

Vi utfører små og store reparasjoner av både parkett, PU og PVC sportsgulv. Våre installatører er stadig på reise i hele Norge for å utføre service, årskontroller og vedlikehold av sportsgulv, idrettsutstyr og skillevegger. Vi har faste reiseruter og kommer gjerne på befaring i ditt område.

Ta kontakt om du ønsker befaring

TA KONTAKT

Banemerking

Korrekt utført banemerking er elementært for god gjennomføring av sportslig aktivitet. Linjering skal ta hensyn til alle de ulike aktiviteter som foregår på gulvet. Vi merker alle type baner i idrettshaller.

Har dere husket å merke for 5’er håndball?

PULASTIC

(PU)

PULASTIC er vår leverandør av PU polyuretangulv som produseres på plassen i flere herdeprosesser. Sluttproduktet gir et skjøtefritt og robust sportsdekke.

Design, komfort, slitesterk, sømløs og sterk. Utallige designmuligheter, klassiske farger og dekorative alternativer. Egenskaper til et Pulastic® sportsgulv; fundamentet i ditt idrettsanlegg!

Pulastic®-teamet har 55 års erfaring med å utvikle, produsere og installere Pulastic® sportsgulv. Kunnskap, ferdigheter og mange års praktisk erfaring gjør PULASTIC til en ledende aktør på markedet. Et innendørs Pulastic® sportsgulv hvor som helst i verden står for topp kvalitet, lang levetid, maksimal ytelse, et minimum av skader og allsidig bruk!

Vi monterer PULASTIC systemene enten som et rent punktelastisk sportsgulv, eller i kombinasjon med en flatelastisk underkonstruksjon for å oppnå kombielastisk sviktprinsipp.

Vi hjelper deg med å skreddersy riktig sportsgulv til riktig type bruk

TA KONTAKT